Drumin safarilla ajatus kuivasta viestintätoimistotyöstä romuttui täysin

Helena Vuorijärvi, Anni Taskinen, Anni Kekäläinen sekä Miikka Pynnönen viettivät viikon Drumin yrityssafarilla. Näin he kertovat safaristaan. 

Mitä sinulle jäi käteen yrityssafarilta?

Helena: Olin jo ennen safaria kiinnostunut viestintätoimistoista potentiaalisena työpaikkamahdollisuutena, ja käytyäni Drumin ekskursiolla varmistuin entistä enemmän siitä, että viestintätoimistossa voisi olla mielenkiintoista työskennellä. Päädyin Drumille siksi, että minua viehätti se, kuinka Drumilla luovuutta arvostetaan. Pääsimme yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa ideoimaan viestintäkampanjaa, johon ammensimme ideat itse mielikuvitusta käyttäen. Saimme ainutlaatuisen mahdollisuuden hyödyntää oppimaamme tietoa käytännössä. Meidät otettiin hyvin vastaan ja saimme arvokasta valmennusta liittyen viestintätoimiston arkeen ja käytäntöihin. Olisin mielelläni jäänyt vielä toiseksikin viikoksi taloon!

IMG_8979

Anni T: Opintojeni kuluessa yhä useammat uravaihtoehdot ovat alkaneet kiinnostaa, viestintätoimistot yhtenä niistä. Toivoin yrityssafarilta itselleni selkeämpää kuvaa siitä, mitä viestintätoimistotyö sisältää. Viikko Drumilla toi kattavan pintaraapaisun luovan viestintätoimiston työstä. Vaikka lukuisat presentaatiot eri viestintäkonsulttien erikoisaloista olivat mielenkiintoista kuunneltavaa, safarin parasta antia oli kuitenkin viestintäkampanjan suunnittelu. Konkreettinen työskentely oikean asiakkaan markkinointiviestintäkampanjan parissa antoi paljon onnistumisen kokemuksia ja innostusta viestintätoimistotyötä kohtaan.

Anni K: Todella mahtava kokemus ja hyvä fiilis! Halusin tietää lisää viestintätoimistossa työskentelystä ja safari ehdottomasti avasi silmäni uudelle uramahdollisuudelle. Lisäksi mielikuvani kuivasta toimistotyöstä romuttui täysin. Viikko Drumilla oli kyllä yksi mieleenpainuvimmista jutuista fuksisyksynä.

Miikka: Drumilta jäi käteen hyvä fiilis ja kokemus siitä, että oli oikeasti onnistunut jossain, mitä ei ennen ollut tehnyt. Yrityssafari oli työelämä-tajuntaa laajentava kokemus. Vahva suositus.

IMG_8983.JPG

 

Helena: Uskon, että safarista voivat hyötyä kaikkien vuosikurssien opiskelijat. Ei tarvitse olla vielä vankkaa tietoa ja kokemusta, vaan riittää, että on kiinnostunut ja motivoitunut. Ei tarvitse pelätä olevansa liian tietämätön tai kokematon, sillä safarilla oppii! Saimme myös useaan otteeseen palautetta ja apua aina kun pyysimme. Tärkeintä on osata valita itselleen sopiva safaripaikka. Suosittelisin Drumia sellaiselle, joka on utelias seuraamaan ympäröivää maailmaa ja haluaa nähdä, miten viestinnän projekteja luodaan käytännössä.

Anni T: Safarimahdollisuus kannattaa ehdottomasti käyttää missä tahansa opintojen vaiheessa! Kiinnostus ja uteliaisuus viestintätoimistotyötä kohtaan, halu oppia uutta ja innostus kokeilla käytännön työskentelyä riittävät oikein hyvin. Erityisesti juuri Drumille kannattaa hakea, jos innostuu luovasta työstä ja yhteiskunnan tarkkailusta.

IMG_8982

Anni K: Kaikille, mutta erityisesti niille, jotka eivät vielä tiedä, mitä viestintätoimistoissa tehdään mutta joita se kiinnostaa. Safari antoi todella käytännönläheisen kuvan siitä, mitä viestinnän parissa voi työelämässä tehdä. Safaria varten ei tarvitse varsinaisesti osata vielä mitään, mikä tekee siitä todella matalan kynnyksen jutun lähteä mukaan! Siksi suosittelisinkin safaria erityisesti fukseille – älkää ajatelko ettette osaa vielä mitään, vaan lähtekää innolla kokeilemaan!

Miikka: Kaikille, ketä ollenkaan kiinnostaa ottaa selvää, mitä mystiikkaa viestintätoimistoissa tapahtuu. Kokemuksella tai lähtötasolla viestinnän parissa ei ole merkitystä, kunhan intoa ja oppimishalua löytyy. Huikea mahdollisuus laajentaa omaa käsitystä siitä, mihin viestinnän, tai oikeastaan minkä tahansa muunkin alan ammattilaiset saattavat työllistyä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s